Полезно

Предназначение на климатика – охлаждане отопление.

Преди избора и покупката на климатик е добре да прецените за какво смятате да го използвате.
Ако смятате да го употребявате само за охлаждане на дома или офиса, тогава един обикновен конвенционален климатик ще ви свърши отлична работа. Но ако възнамерявате да използвате климатика за охлаждане и отопление през зимата, тогава една инвестиция в инверторен климатик би била оправдана, бъдете сигурни, че за 2-3 години Вие ще си я възвърнете.
От къде да купим климатик? 

След като сте си избрали конкретен модел и марка климатик, Ви препоръчваме да сравните цените.  Добра идея е да обиколите няколко магазина, за климатична техника, така ще се уверите, че нашите цени са най-добри.  Имайте   предвид, че целта ни  е  да  затворим кръга покупка-монтаж, поддръжка  и така да подсигурим  сигурност и спокойствие на всеки един от Вас . Може да сте на 100% уверени, че ще получите качествен продукт и професионален монтаж, а при евентуален проблем няма да чакате с дни за неговото отстраняване.

Монтаж на климатик.

Когато купувате климатик, трябва да знаете, че в повечето случаи в цената му, не е включен монтаж. Стойността му  може да варира в доста широки граници в зависимост от мястото, където трябва да бъде монтиран. При покупка от нас , спокойно може да преговаряте след оглед на специалист, без да ви се налага да се съобразяване с фиксирани цени на услугата. Тук ще намерите най-ниски цени на монтаж!!!

Гаранция при климатиците.
Гаранцията варира в граници от 2 до 5 години в зависимост от модела.
Важно е да знаете!

Гаранцията за закупения от вас климатик се поема от фирмата която е извършила монтажа а не от тази която ви го е продала, затова е добре да разчитате и да се спирате  на специализирани магазини, от които не само ще закупите климатикът, но ще ви бъде доставен, монтиран и обслужван.

Профилактика на климатиците. 

Профилактиката на климатика е важен фактор за неговия по-дълъг живот.  Всеки един продукт има гаранция за определено време. За да се удължи съответният гаранционен срок , техниката подлежи на профилактика, която задължително трябва да е направена от фирмата монтирала климатичната система.
-Тя включва почистване на топлообменниците на вътрешното и външното тяло, както и проверка на функционирането на климатика.. 
-При профилактика се извършва проверка на оптималното, зададено от производителя, количество хладилен агент(фреон). 
-Почиства се ваничката във вътрешното тяло, в която се натрупват замърсявания, които често са причина за неприятна миризма в помещението при работа на уреда.
- След профилактика се повишава ефективността на Вашия климатик, което води до намаляване разхода на енергия.
Редовната профилактика, води до дълготрайна и безпроблемна експлоатация на климатичната система.

Температурни диапазони на работа при климатиците?

Когато избирате климатик е важно да гледате при какви температури може да работи.

Шум при климатиците. 

Фактора шум в избора на климатик е много важен, особено ако го вземате за спално помещение.
добре е децибелите да не надхвърлят 30db за вътрешно тяло.
Имайте предвид, че конвенционалните климатици в своя режим на постоянно включване и изключване са по-шумни, отколкото инверторните които работят постоянно, но с много по бавни обороти на въртене.

Колко помещения може да климатизира един климатик?

Препоръчително е да се избира климатична система, която да е предназначена само за една стая.  Климатикът не може ефективно да затопля две стай, при положение че има стени които пречат на въздушния поток да се разпространява свободно.

 

НАДЯВАМЕ СЕ  С ТЕЗИ НЯКОЛКО СЪВЕТА, ДА СМЕ ВИ В ПОЛЗА. ВАШИЯТ КОМФОРТ Е ПРИОРИТЕТ ЗА НАС!!!

Designed by WebDesignVarna